Autor Cultura
2 gener 2015 a 14:00

El Mag Rubisenc s’instal•la al Castell

0 Flares 0 Flares ×

També arriba la Fira de Reis a plaça Catalunya

El Mag Rubisenc instal·lat al campament del Castell

El Mag Rubisenc instal·lat al campament del Castell // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

A partir d’avui i fins el proper diumenge 4 de gener, el Castell acollirà el campament del Mag Rubisenc, l’emblemàtic alquimista encarregat de guiar els Reis Mags d’Orient fins a Rubí. Tots aquells nens i nenes que vulguis visitar-lo i entregar-li la tradicional carta, podran fer-ho cada tarda entre les 17.00h i les 21.00h.

Aquesta ampliació dels horaris de visita del campament ha estat fruit d’una decisió del Servei de Cultura per tal d’evitar les llargues cues ocasionades cada any per la gran afluència de gent. A més, també s’ha decidit lliurar tiquets als nens d’entre 0 i 12 anys per tal de regular-ne l’entrada. D’aquesta manera, les famílies podran tenir una idea orientativa de la seva hora d’accés i així poder evitar les llargues esperes.

La presència del Mag Rubisenc anirà acompanyada d’un taller en el qual els infants podran aprendre a elaborar els fanalets amb els que s’indica el camí cap a Rubí a Ses Majestats. Així, el proper dilluns 5 de gener, els nens i nenes hauran d’encendre’ls just abans de l’arribada dels Reis Mags a l’Escardívol, alhora que hauran de pronunciar les paraules màgiques ensenyades pel Mag Rubisenc: “Nens i nenes de Rubí, amb la mà plena, somrieu i no tingueu neguit, perquè els Reis arriben a Rubí!”.

La Fira de Reis serà a la plaça de Catalunya fins al 5 de gener

La Fira de Reis serà a la plaça de Catalunya fins al 5 de gener // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

També a partir d’avui, la Fira de Reis s’instal·la a la plaça Catalunya, on els artesans del Mercat d’Artesania de Rubí oferiran els seus productes fets a mà, com per exemple il·lustracions, bijuteria, escultures, ceràmica, roba o parament de la llar, entre d’altres. La Fira es podrà visitar els dies 2, 3 i 4 de gener de 10.30h a 20.30h, i el 5 de gener de 10.30h a 14.00h.

A més, durant aquests dies previs a l’arribada dels Reis Mags, es celebraran múltiples activitats de dinamització al carrer. Per exemple, avui divendres, de 18.00h a 20.00h, el servei de ludoteca “En català, jugues?” passarà per al plaça d’Aragó de Ca n’Oriol; avui i demà, a la mateixa hora, l’Obrador Coral i l’Associació Rubí Musical Segle XXI faran una cantada de nadales a l’illa de vianants i els carrers del centre; i dissabte d’11.00h a 13.00h i de 17.30h a 20.30h, es podrà visitar a la plaça del Doctor Guardiet la Fira dels Invents. Els Castellers de Rubí també hi seran presents i oferiran a la mateixa plaça del Doctor Guardiet diversos tallers oberts entre les 11.00h i les 13.00h.

Finalment, el Trenet dels Comerciants circularà fins el diumenge 4 de gener per diverses zones de la ciutat, mentre que la pista de gel de la plaça de la Nova Estació estarà operativa fins el diumenge 11 de gener.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×