Autor Entitats
23 desembre 2014 a 11:00

La Cambra de Terrassa tanca el 2014, un any “prolífic”

0 Flares 0 Flares ×

L’entitat ha estat implicada en un total de 17 projectes europeus

Conferència a Brusel·les organitzada per Eurochambres i el Comitè de les Regions de la Unió Europea

Conferència a Brusel•les organitzada per Eurochambres i el Comitè de les Regions de la Unió Europea // Imatge cedida per la Cambra de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa tanca l’any 2014 havent participat en un total de 17 projectes i plataformes internacionals vinculades a les pràctiques i la formació professional (FP) i la gestió directiva i empresarial. Un any, que segons la pròpia entitat, ha estat “intens i prolífic”.

El seu objectiu ha estat innovar a través de la participació en projectes europeus i importar aquestes innovacions al territori català en col·laboració amb el Consorci de la Formació Professional de Terrassa. La seva implicació en diferents activitats internacionals ha permès a la Cambra especialitzar-se i consolidar la seva posició de lideratge en l’àmbit de la mobilitat.

La participació activa en aquest tipus d’iniciatives ha portat a la institució terrassenca a protagonitzar la conferència organitzada per Eurochambers i el Comitè de les Regions de la Unió Europea sobre les millors pràctiques en xarxes locals i internacionals d’intercanvi de coneixement i formació de competències professionals i empresarials, que va tenir lloc el passat 20 de novembre a Brussel·les. En l’acte, Josep Prats, director gerent de la Cambra, va fer un balanç de l’activitat d’enguany de l’entitat en matèria de mobilitat i pràctiques internacionals de formació.

En aquest 2014, la Cambra de Terrassa ha participat en molts tipus de projectes. En l’àmbit de mobilitat, ha liderat el desenvolupament del Manual de Qualitat en el marc del projecte Q-Placements, protocol europeu d’assegurament de la qualitat en la gestió de les pràctiques, i ha constituït, entre d’altres iniciatives, la xarxa Q-Placements Network amb la implicació de 13 socis de 10 països europeus i la implementació de 28 beques de pràctiques internacionals en els dos darrers anys per a estudiants de Terrassa.

Pel que fa a la gestió de la qualitat de les pràctiques d’FP, destaca el projecte VET-Enterprise, que pretén dissenyar un model de formació pioner integrat per a tutors de centres de formació professional i tutors d’empresa. Altrament, la Cambra ha participat en el desenvolupament de dos projectes més relacionats amb la temàtica, el Q-Mentor i l’Eukcem.

En el transcurs del 2014, L’entitat també ha col·laborat en iniciatives relacionades amb la formació i el coneixement empresarial, com el Dual Vet, del qual ha posat en marxa la fase pilot; el projecte COFFE, per a joves emprenedors; el EGREJOB, en l’àmbit de la gestió del medi ambient; i el Respons, per a la gestió sostenible de petits hotels i restaurants.

D’altra banda, els projectes sobre direcció i emprenedoria també han estat a l’ordre del dia de la Cambra, que ha implantat per primera vegada a Catalunya la plataforma empresarial europea d’intercanvi d’experiències i pràctiques directives, que segueix un model d’èxit vigent al nord del vell continent. Altrament, ha continuat amb la seva participació en el projecte Erasmus for Young Entrepreneurs, com ho fa des del seu inici l’any 2009.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×