Autor Societat
1 desembre 2014 a 15:30

Els Mossos activen el Dispositiu Especial de Seguretat Grèvol

8 Flares 8 Flares ×

Més protecció durant la campanya de Nadal

Presentació del Dispositiu de Seguretat Grèvol

Presentació del Dispositiu de Seguretat Grèvol // Foto: Anna Mestre

Avui, els Mossos d’Esquadra han posat en marxa el Dispositiu Especial de Seguretat Grèvol de cara a l’inici de la campanya de Nadal. L’objectiu principal d’aquest pla – que s’allargarà fins al 12 de gener del 2015 per tal de cobrir el cap de setmana de les rebaixes – és la prevenció i reducció dels fets delictius més habituals en aquestes dates com els furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer. D’aquesta manera es pretén garantir la seguretat als principals eixos, centres i zones comercials de Catalunya a partir d’un increment de la percepció de seguretat representat per un augment de la presencia policial.

El Pla Grèvol consisteix en dues fases, una primera fase iniciada el passat 17 de novembre, consistent en unes sessions formatives amb els responsables de les diverses zones comercials i de restauració de Catalunya per tal de resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat per col·laborar en la prevenció i detecció de possibles delictes. La segona etapa, que s’engega avui, consisteix en el patrullatge de seguretat ciutadana, tant uniformat com de paisà, per l’entorn d’aquestes mateixes zones comercials.

En aquest sentit, Antoni Flores, intendent dels Mossos d’Esquadra, ha destacat que el Pla Grèvol no només està adreçada a la fase final del comerç, sinó a tot el procés des de la producció, la distribució, els comerços i “també a nivell usuari, perquè l’experiència ens diu que la víctima és el comerç però també el consumidor”. En aquest sentit ha destacat que molts dels furts en aquestes dates es produeixen també en el procés d’emmagatzematge de les compres, en els vehicles i domicilis.

Pel què fa a l’oci nocturn, es desplegaran dispositius específics, que intentaran garantir celebracions pacífiques durant la nit de Cap d’Any i la cavalcada de Reis.

Tal com s’ha fet altres anys, per tal de sumar esforços l’activitat dels Mossos d’Esquadra es complementarà amb les actuacions de les Policies Locals, Guàrdia Urbana, personal de seguretat privada i comerciants.

La comunicació entre les patrulles dels Mossos d’Esquadra i les de les Policies Locals, s’ha presentat la Xarxa Rescat, una xarxa que permetrà la comunicació directa dels efectius en cas d’algun incident concret quan aquest s’acabi de produir. A banda d’aquesta comunicació “en calent”, tal com l’ha definit Flores, abans de cada servei, els efectius dels dos cossos de seguretat es reuniran per comentar les incidències ocorregudes en el servei anterior.

Finalment Antoni Flores ha volgut manifestar el seu desig que amb la coordinació entre els cossos, la presència i activitat policial, i la col·laboració dels comerciants, el Pla Grèvol comporti “que hi hagi una millor activitat econòmica, i a la vegada hi hagi menys activitat delictiva”.

8 Flares Twitter 2 Facebook 6 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 8 Flares ×