Autor Societat
3 novembre 2014 a 16:00

Vuit entitats de Rubí rebran 32.000 euros en ajuts de l’Obra Social “la Caixa”

0 Flares 0 Flares ×

Iniciatives assistencials, educatives i d’inserció laboral

Els representants de les entitats, l'Obra Social i l'alcaldessa de Rubí // Foto: Joan Murcia

Els representants de les entitats, l’Obra Social i l’alcaldessa de Rubí // Foto: Joan Murcia

Aquest matí, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, amb el responsable de l’Obra Social «la Caixa» de la ciutat, Manel Soler, han presentat els vuit projectes que enguany es beneficiaran dels ajuts econòmics d’aquesta obra social, que sumen un total de 32.000 euros i que es destinaran a diverses iniciatives socioassistencials, educatives i d’inserció laboral. Representants de les vuit entitats han explicat a què destinarien els diners que rebran com a ajut de l’Obra Social «la Caixa».

Fundació AVAN Amics de la Neurologia

És una fundació que cobreix serveis especials per a aquelles persones que pateixen malalties neurològiques i a les seves famílies, dins l’àmbit territorial del Vallès, i té presència a Rubí des de l’any 2002. Les seves activitats són assistencials o terapèutiques, associatives i socials. Els diners que rebrà es destinaran a atorgar beques per tal que els usuaris amb dificultats econòmiques puguin desenvolupar les activitats organitzades per l’associació.

AMPA de l’Escola d’Educació Especial de ca n’Oriol

Els diners de l’Obra Social «la Caixa» es destinaran, en aquest cas, a la compra de clakis i contenidors per al projecte Rubiclac, un projecte fomenta el reciclatge de l’oli domèstic per a la fabricació de biocombustible, fomentant hàbits ecològicament responsables entre la població, i especialment en el sí de la comunitat educativa. Aquesta iniciativa es duu a terme amb el compromís de deu escoles de Rubí. A més, també promou la integració social i laboral d’infants i joves amb discapacitat, ja que són els alumnes del CEE Ca n’Oriol els encarregats de recollir l’oli.

Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV)

Els diners de l’obra social es destinaran a l’adequació de la Botiga Solidària de l’entitat, un espai que simula un supermercat, i des del qual es distribueixen aliments bàsics i articles higiènic, i que s’adquireixen a través d’una moneda fictícia, Veïns. A aquesta botiga hi acudeixen els veïns que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques, i que han estat derivats des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí.

Càritas

L’entitat destinarà l’ajut de l’Obra Social «la Caixa» a millorar el servei de Menjador Social de l’entitat, i també a complementar-lo amb un servei de bugaderia. En aquest menjador s’hi ofereix dinar, però també és un espai de referència des d’on iniciar un procés personal per recuperar l’autoestima, així com els vincles socials. Els beneficiaris del Menjador Social poden ser derivades des de Serveis Socials o bé des de l’acollida de Càritas.

Creu Roja

Els diners de l’ajut serviran per comprar material informàtic destinat al Club de feina, un espai que ofereix reforç i estímul a les persones per a la recerca activa de feina o formació, i que potencia la igualtat d’oportunitats d’accés al mercat laboral a través de les TIC. Aquest servei funciona gràcies als voluntaris de la Creu Roja.

Frater Nadal de l’Església Evangèlica

L’ajut de l’obra social anirà destinat a adequar un nou local, dedicat exclusivament a entregar aliments als seus usuaris, permetent així que el repartiment es faci d’una manera més digna que ara. Amb els diners es cobrirà una part de la inversió necessària per al bon funcionament del projecte, per exemple, un equip informàtic, un carretó elevador i mobiliari d’oficina per atendre als beneficiaris.

Fundació Clariana

L’Obra Social «la Caixa» col·laborarà amb el projecte Fil @ Fil, que és un taller ocupaiconal de costura que té com a objectiu la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social, a través de mètodes dinàmics, participatius i flexibles, per tal que els beneficiaris aprenguin a treballar en equip i prenguin decisions de manera autònoma. Concretament, els diners es destinaran a la compra de màquines de cosir.

Casal de Gent Gran de Rubí II

L’aportació de l’obra social s’adreçarà a cobrir les necessitats tecnològiques i informàtiques que té aquest equipament per a les persones grans. Al casal s’hi duen a terme activitats formatives, esportives, artesanals, musicals i d’apropament a les noves tecnologies, entre d’altres; i amb els diners es renovarà l’equip informàtic actual, amb la qual cosa es podrà donar resposta a les demandes dels usuaris.

L’alcaldessa, Carme García, ha agraït el suport de l’Obra Social «la Caixa» a aquests projectes, i també la tasca de les entitats, que és molt valuosa. «Estem fent un important desplegament en temes de Serveis Socials (…), però la col·laboració d’aquestes entitats és imprescindible. Són projectes absolutament imprescindibles per a la ciutat», ha dit, i ha afegit que esperava que el conveni amb l’obra social durés per molt de temps, quan ja fa anys que dura. Per la seva part, Manel Soler, responsable de l’Obra Social «la Caixa» de Rubí ha reconegut la feina de les entitats del tercer sector: «Agraïm la tasca que estan fent, com a rubinenc estic orgullós que hi hagi associacions d’aquest tipus que estan ajudant». El pressupost de l’Obra Social es manté, per sisè any consecutiu, en 500 milions d’euros, dels quals un 67% es destinen a programes socials i assistencials. El 2013, més de 8,7 milions de persones van participar i es van beneficiar d’un total de 42.546 accions impulsades per l’Obra Social «la Caixa», que és la primera Obra Social de tot l’Estat espanyol.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×