Autor Ensenyament
6 novembre 2014 a 10:30

Tallers per prevenir l’assetjament escolar al centre Ca N’Alzamora

0 Flares 0 Flares ×

Organitzat pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament

Escola Ca n'Alzamora

Escola Ca n’Alzamora // Imatge del web de l’Ajuntament de Rubí

Avui, els alumnes de 6è de primària de l’escola Ca n’Alzamora participen en un taller teatralitzat per a la prevenció de l’assetjament escolar.

L’activitat, que s’impartirà a un total de 67 nens, ha estat organitzada pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb el Servei d’Educació i de la Diputació de Barcelona. A partir de diverses tècniques per prevenir l’assetjament a les aules, pretén que els participants empatitzin amb les víctimes de la violència, i entenguin els efectes negatius que comporta, tant per qui la pateix, com pels qui l’afligeixen.

El taller mostra als infants la dificultat de negociar si només es defensen els interessos propis, i la facilitat que hi ha en el diàleg, que permet arribar a acords factibles quan existeixen diferències entre totes dues parts. L’activitat també pretén evidenciar la importància del treball en grup com a millor estratègia per aconseguir objectius personals i grupals, així com per despertar la necessitat de respectar la diversitat i reconèixer el valor de la diferència.

Aquest taller realitzar a l’escola Ca N’Alzamora es desenvoluparà en tres sessions, una per a cada línia del curs, durant el dia d’avui. Aquesta activitat, com la resta de les que organitza el Servei Salut Pública per a infants i joves, es realitza a sol·licitud dels propis centres educatius.

A més d’aquesta proposta, des de l’Ajuntament s’impulsen a les escoles i instituts de la ciutat tallers de prevenció de les addiccions, així com també de promoció de l’alimentació saludable, entre d’altres.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×