Autor Cultura
30 octubre 2014 a 12:00

L’Ajuntament de Rubí signa un conveni amb el Museu Etnogràfic Vallhonrat

0 Flares 0 Flares ×

El Museu rebrà 2500 euros de subvenció

Carme García i Pere Vallhonrat // Imatge de la web de l'Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

Carme García i Pere Vallhonrat // Imatge de la web de l’Ajuntament de Rubí (Foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí va signar el dimarts un conveni amb el Museu Etnogràfic Vallhonrat, que té com a objectiu promoure les exposicions temporals i les visites guiades en aquest equipament cultural privat, un acord que consolilda la relació de col·laboració, iniciada fa anys: “Per a nosaltres, era important deixar sobre el paper la col·laboració que estem tenint des de fa molt temps amb el Museu Vallhonrat, va explicar l’alcaldessa de Rubí, Carme García.

El museu, dirigit per la família Vallhonrat, compleix una funció social molt important i, per tant, requereix del suport de l’administració, tal com entén el Consistori, i en aquest sentit Carme García va dir que “és un museu exemple per a altres, col·laboratiu amb els artistes, les entitats de la ciutat (…). És un lloc obert a tothom“. Mitjançant aquest acord, l’Ajuntament de Rubí, el Museu Etnogràfic Vallhonrat i el Museu Municipal Castell (MMUC) sumen esforços per tal de difondre la història local i dinamitzar culturalment la ciutat: el Consistori atorgarà una subvenció directa de 2500 euros per costejar les exposicions temporals i les visites guiades a escoles i entitats, comprometent, en concret, a la institució privada a un mínim d’una mostra vinculada al teixit cultural de la ciutat i/o altres poblacions, i a 15 guiatges durant el temini d’un any.

El director del Museu Etnogràfic Vallhonrat, Pere Vallhonrat, va expressar la seva satisfacció per la consolidació de la col·laboració amb l’Ajuntament: “Aquest conveni ens fa moltíssima il·lusió (…) perquè és un reconeixement a un museu de Rubí que és de tots“, i va valorar la inclusió en l’acord de les visites guiades, moltes d’elles, adreçades a les escoles: “Estem sembrant el futur“.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat es troba al passeig de Francesc Macià, 80, i va néixer a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat es va iniciar en el món del col·leccionisme. Actualment, disposa d’unes 8000 peces, que es distribueixen en sis sales, una d’elles, de manera monogràfica, a l’artista Pons Cirac. En els darrers anys, es va obrir l’auditori del carrer Sant Pere, on es realitzen conferències, exposicions temporals o presentacions de llibres, i en aquest mateix espai s’ha inaugurat enguany un Biblioespai Multitemàtic Històric, amb més de 2000 llibres d’interès patrimonial i de valor històric, que daten dels segles XVIII i XX. A més, l’equipament organitza habitualment visites guiades a entitats i escoles, fins i tot de fora de Rubí.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat fa anys que manté una estreta relació de col·laboració amb el Museu Municipal Castell: entre d’altres, l’equipament privat participa habitualment del Dia Internacional dels Museus, també acull exposicions programades de l’Ajuntament, i organitza jornades obertes coincidint amb esdeveniments locals com ara la Nit Oberta.

.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×