Autor Política
19 setembre 2014 a 11:00

CiU presenta una moció per eliminar els envasos de porexpan del mercat

0 Flares 0 Flares ×

Víctor Puig: “El RubiBrilla és un projecte fracassat”

Joaquim San Nicolás, Víctor Puig i Sergi Garcia // Foto: Marta Casas

Joaquim San Nicolás, Víctor Puig i Sergi Garcia // Foto: Marta Casas

Dimecres a la tarda, representants del grup municipal de CiU van explicar una moció que presentaran al proper ple, el dijous dia 25 de setembre. Víctor Puig va explicar que, en la línia de les polítiques ambientals del partit, volien presentar aquesta moció perquè els sembla molt important, especialment a ell, com a candidat, i també per refusar algunes de les darreres acusacions infundades que han rebut per part d’altres grups per l’assumpte dels abocadors (veure notícia). Així, l’alcaldable va defensar la tasca dels regidors de CiU en matèria ambiental, afirmant que han tingut persones molt compromeses en aquesta qüestió, i aquesta moció és, en part, per reivindicar la tasca d’aquests regidors i continuar-la. En primer lloc, Víctor Puig va defensar la necessitat d’establir un pla marc per identificar els problemes ambientals de la ciutat, que comptés amb la participació ciutadana, i que facilitaria molt les coses a l’hora de prendre decisions des del consistori.

També va voler posar en qüestió el “projecte estrella de l’Ajuntament, el RubiBrilladel qual se n’ha fet molta bandera però creiem que té moltes mancances“, va afirmar. Per a Puig, aquest és un projecte fracassat, “que s’ha fet amb molt poca ambició, com tot el què fa aquest Ajuntament“, i reclama poder veure els resultats, així com també el d’altres mesures en matèria ambiental, com ara la pujada de la taxa de recollida d’escombraries aprovada en les ordenances fiscals. Segons la formació nacionalista, va explicar, falten moltes coses per tenir una bona política ambiental; per exemple, incentivar fiscalment les empreses seria una bona solució. Per a CiU, també, és una prioritat que la recollida selectiva a la ciutat de Rubí arribi als estàndards europeus.

La moció que presenta CiU al ple d’aquest mes demana l’eliminació dels envasos de porexpan del Mercat MunicipalSergi Garcia va explicar que aquesta mesura surt de la gent usuària del Mercat, però que després de parlar amb els comerciants, aquests no podrien assumir el cost de substituir aquests envasos per altres alternatives – com serien envasos reciclables o biodegradables -, i és per això que demanen que se’ls ajudi a fer el canvi. El què proposen és que l’Ajuntament col·labori en la substitució dels envasos per altres alternatives més ecològiques, efectuant, doncs, una prova pilot que serviria per comprovar l’acceptació entre usuaris i comerciants. El porexpan, va explicar Sergi Garcia, és un derivat del petroli que podria ser reciclable, però actualment no es realitza el tractament necessari perquè això sigui possible, i per tant, la solució passaria per fer servir altres envasos.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×