Autor Economia
7 juny 2014 a 14:00

Èxit de la iniciativa Reempresa

3 Flares 3 Flares ×

Reempresa aconsegueix posar en contacte a 27 empreses cedents i emprenedors

Imatge cedida per Cecot

Imatge cedida per Cecot

Entre el 4 i el 5 de juny s’ha celebrat la fira de Bizbarcelona, a Montjuïc. La iniciativa Reempresa, pionera a l’estat espanyol, ha participat en aquesta fira i ha aconseguit un total de 200 contactes interessats en el projecte. Aquest nou model d’emprenedoria suposa una manera de mantenir l’ocupació i les empreses que ja existeixen. Sobre això, Antoni Abad, president de la Cecot, a l’acte de presentació, va afirmar que: “S’han dedicat molts esforços, especialment en els darrers anys, en fomentar i facilitar la creació d’empreses però hem oblidat que, tant important com la creació, si no més, és afavorir la continuïtat”. Aquestes cita es veu confirmada amb les xifres: des del 2008 al 2013 el teixit empresarial català ha disminuït en 46.000 empreses que han tancat. S’ha baixat de 626.000 empreses a 580.000.

El model d’emprenedoria Reempresa facilita el contacte d’un nou emprenedor per comprar els actius i passius d’una empresa que ja funciona. D’aquesta manera, s’eviten pèrdues de capital econòmic  i augmenta el coneixement especialitzat. Les entrevistes entre l’empresari que es vol jubilar i l’emprenedor que està interessat amb l’empresa dura uns 25 minuts, temps necessari per iniciar els processos de cessió.

Reempresa ha aconseguit presentar set emprenedors per cada empresa cedent. L’èxit ha estat tant que els organitzadors del projecte s’han compromès a posar en contacte 32 empreses més amb els emprenedors corresponents a partir de la setmana que ve.

Són 41 els punts d’atenció de Reempresa a Catalunya que han treballat conjuntament per arribar a l’objectiu desitjat. Albert Colomer, director del Centre de Reempresa ha marcat la meta: “L’any passat us vam llençar un repte, aconseguir salvar mil empreses catalanes abans de finalitzar el 2016, i ho aconseguirem”.

Són moltes les institucions que col·laboren des de 2011 per fer possible aquesta iniciativa. La patronal catalana Cecot, juntament amb la Fundació Cp’Ac van rebre el suport del Departament d’Economia i Coneixement i el finançament de la Generalitat de Catalunya i del fons FEDER europeu. També han donat el seu suport els ajuntaments municipals i les Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona.

Durant la fira Bizbarcelona es van realitzar un total de 160 xerrades i tallers sobre assessorament empresarial i networking. La conferència del Dr. Xavier Puig de la Universitat Pompeu Fabra es va valorar molt positivament. Amb el títol Quant val la meva empresa?, el ponent va resumir el procés, mètodes i criteris que s’han de tenir en compte per valorar una empresa. Va resultar tant interessant que Reempresa ha promès penjar la ponència íntegra al seu blog. La segona conferència sobre Negociació en contextos difícils de Mònica Mendoza també va agradar molt al públic. L’experta en vendes va explicar estratègies a l’hora de negociar i va fer servir exemples concrets, per tant, també es podien escoltar les conseqüències de les tàctiques de negociació.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×