Autor Societat
16 juny 2014 a 16:00

Es posa en marxa l’operatiu de prevenció i vigilància contra incendis forestals

3 Flares 3 Flares ×

S’hi destinarà un pressupost de 2.717.745€

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Ahir, diumenge 15 de juny, va iniciar-se l’operatiu del Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals 2014, que la Diputació de Barcelona posa en marxa fins a primers de setembre durant la campanya d’estiu. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), va presentar els dispositius d’aquest Pla a la finca les Planes, de Súria, on l’equip tècnic d’informadors i vigilants es trobava realitzant un curs de preparació. En la presentació l’acompanyaven el diputat adjunt d’Espais Naturals, Andreu Carreras (CiU), el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, el delegat del Govern de la Catalunya Central i alcalde de Berga, Juli Gendrau (CiU), i els alcaldes de Súria, Manresa i Balsareny, entre d’altres.

En el Pla hi participen la Diputació de Barcelona juntament amb 265 ajuntaments, 10 consells comarcals, 118 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF. Es mobilitzaran un total de 334 persones (25 operadors de comunicacions, 11 enginyers de zona, 58 guaites i 10 auxiliars de zona), i disposaran de 106 vehicles 4×4 per realitzar les tasques de vigilància, repartides en 9 zones i 112 rutes, de 472.979 hectàrees forestals de la demarcació de Barcelona. El pressupost global del Pla d’enguany és de 2.717.745 euros.

El president de la Diputació va destacar ahir, durant la presentació, la continuïtat de l’acció de prevenció d’incendis d’una forma coordinada amb els Ajuntaments, la Generalitat, les ADF i els consorcis per vetllar que no es produeixin incendis com la millor manera de lluitar contra els focs; i va ressaltar els bons resultats obtinguts en les campanyes dels últims anys, recordant que cal seguir treballant en la prevenció dels incendis mitjançant la gestió forestal. Va assenyalar com a acció prioritària el pla d’explotació dels boscos a partir de la utilització de la biomassa, una acció important ja que “dinamitza el territori, fa més rendibles els boscos i funciona molt bé com a prevenció d’incendis“. També va fer referència a l’aprovació del programa europeu Life per a la gestió forestal i prevenció a la muntanya de Montserrat.

Per últim ha indicat que, en la prevenció d’incendis, és molt important el civisme i la responsabilitat de totes les persones com la millor manera d’evitar-los; i ha volgut agrair la col·laboració de totes les institucions, entitats i persones implicades.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×